14 Temmuz 2023 Cuma

Kansere karşı doğal mücadeleye faydalı yaz meyvesi.

 Yaz mevsimi geldi sağlığımıza dikkat etmemiz gereken öneriler.


 Yaz mevsimi, kendine özgü meyve ve sebzeleriyle hem dönemsel olarak hem de genel sağlığınızı büyük oranda etkileyebilir. İşte beyninizi, kalbinizi ve kaslarınızı aynı anda koruma gücüne sahip o meyvenin insan sağlığı için faydaları.

Uzmanlar vişnelerin ve kirazların en iyi C vitamini kaynaklarından biri olmasının yanı sıra kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum içeriği ile de öne çıktığını belirtiyor.

UYKUYU İYİLEŞTİREBİLİRLER 

Sabahın haberine göre; uyku düzeniyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, sizin için en iyi doğal çözümlerden biri; vişne ve kirazlar. Araştırmalar, vişne suyunun veya vişne özünün uykuya dalmanızı kolaylaştırabildiğini gösteriyor.

Vişne iltihaplanmayla mücadele etmek için bulabileceğiniz en iyi bitkisel kaynaklarından birisidir. Araştırmalar, kiraz ve vişne yemenin vücuttaki inflamatuar belirtileri azaltabileceğini, diyabet, artrit, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkları önleyebileceğini gösteriyor. Isaacs, içeriğindeki antosiyaninlerin daha düşük iltihaplanma düzeyi yakından ilişkili olduğunu vurguluyor.

Bir porsiyon vişnede;


Kalori: 97

Protein: 2 gr

Karbonhidratlar: 25 gr

Lif: 3 gr

Şeker: 20 gr

Magnezyum: 17 mg

Potasyum: 342 mg

C vitamini: 11 mg

A Vitamini: 97 IU

Evde doğal vişne suyu nasıl yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder